verwendag 2024

Wanneer in een gezin een ouder wordt getroffen door kanker, krijgen ook de kinderen veel te verwerken. Kanker heb je immers niet alleen.

Daarom organiseerden wij samen met het Instituut Verbeeten, op zaterdag 25 mei voor de 12e keer een verwendag voor gezinnen met een ouder met kanker.

De vooruitzichten waren niet zo best. Onderweg naar de Beekse Bergen werd de hevige regenval steeds minder en bij aankomst was het gelukkig droog. Op enkele hevige buien na was het grootste deel van de dag droog.

Op deze bijzondere dag werden 59 gezinnen ontvangen. Na de koffie met gebak, de foto met Djambo (de mascotte van de Beekse Bergen) en een rugzak vol lekkers, waren alle gezinnen klaar om op safari te gaan.

Blije kinderen en ontspannen ouders. We waren er klaar voor.

Een van onze activiteiten was de Gamedrive, die speciaal voor de gezinnen was georganiseerd. Een spannend avontuur in een open Land Cruiser over de savannes van het safaripark om zo dicht mogelijk bij de dieren te komen!

 

Ook was er de mogelijkheid om een kijkje te nemen backstage bij de nijlpaarden. Samen met een Ranger, die je enorm veel kan vertellen over het voer, het gedrag van de dieren en heel veel meer, krijgen de deelnemers alle verborgen plekken te zien waar je normaal nooit komt. Een unieke ervaring voor zowel jong als oud.

Door de fotografen werden van deze mooie momenten prachtige plaatjes gemaakt.

Ook gezinsfoto’s werden gemaakt Zo kan iedereen nog eens terugkijken op deze mooie dag. Waardevolle momenten in een moeilijke tijd.

 

Van alle activiteiten kregen de kinderen honger ‘als een leeuw’. Voor iedereen was er naast de gevulde rugzak, nog friet, een drankje, een snack en een heerlijk ijsje.

Het resultaat van de samenwerking is een mooie en bijzondere dag in Safaripark de Beekse Bergen. Blije, vrolijke gezichten en dankbare reacties.

Even een dag niet denken aan het ziek zijn en je als gezin laten verwennen: dát is het doel van de verwendag.

Natuurlijk gingen de kinderen niet met lege handen naar huis. Met een knuffel werd de dag afgesloten.

Wij bedanken alle sponsoren, vrijwilligers en allen, die meegewerkt hebben om deze dag mogelijk te maken. Zonder jullie steun was dit niet mogelijk geweest.

 

Tijdens de verwendag hebben we d.m.v. brochures bij de verzamelpunten in het park aandacht besteed aan de stichting Kasam. Stichting Kasam zet zich in voor kinderen, ouders en professionals die te maken hebben met kanker in het gezin. Voor meer gegevens zie: https://www.stichtingkasam.nl/